Thomas med bobil gjennom 15 fylker

Kontakt Kroken Ålesund

Lurer du på noe? Spør!

Denne siden er beskyttet av reCAPTCHA og Google Personvernerklæring og Vilkår for bruk er gjeldende.

Thomas med bobil gjennom 15 fylker

Thomas Alsgaard var kanskje ikke kjent som den største milslukeren som langrennsløper i sine velmaktsdager, men bak rattet på Hymer-bobilen er han nesten ustoppelig.

- Hehe. Ja, det ble noen mil i sommer på meg og familien i bobilen. På 20 dager kjørte vi til sammen 367 mil og var innom 15 fylker. Dette med bobil blir bare bedre og bedre, forteller Thomas om fjorårets litt improviserte sommerferie.

Thomas Alsgaard stortrives med bobillivet og sin Hymer.

Piratfestival

Det startet med at de skulle besøke Backstreet Girls og piratfestivalen i Tønsberg. Deretter skulle vær og vind avgjøre om den videre ferien skulle gå utenriks eller innenriks.

– I Skagen var det møkkavær og siden vi var i Tønsberg så var jo veien kort til Dyreparken i Kristiansand. Så vi dro dit. Og så fortsatte vi bare. Helt til Onøy i Nordland, forteller Alsgaard.

På veien dit var de innom blant annet Åros camping, Prekestolen, Molde og Trondheim.

Hamburgeren fra Fugl Fønix Kaffibar i Ørsta gikk rett inn på Alsgaards topp 3 burgere gjennom alle tider.

Begredelig mat

– Og ikke å forglemme Ørsta hvor vi fikk servert en høydare av en hamburger. En gourmetburger som går rett inn på topp tre burgere gjennom alle tider med fantastiske råvarer. Også på Brygga 11 på Stord fikk vi fantastisk mat, sier Alsgaard.

Han setter pris på ekte og god mat laget av skikkelige råvarer. Derfor benytter han ofte anledningen til å hylle det som er virkelig bra.

– Det er min stille protest mot mye av den maten som serveres på kroer og spisesteder på norske veier. Det er rett og slett begredelig. Dyrt, dårlig på smak og lite oppfinnsomt, er den nådeløse dommen fra Alsgaard.

Alsgaard hyller store matopplevelser på Instagram – som en stille protest med det han mener er «begredelig» mat på kroer langs norske veier. Her fra Brygga 11 på Stord og kokken Geir Skeie.

AC/DC

I Trondheim lot Thomas bobil være bobil for en dag og stakk til Oslo med fly for å få med seg AC/DC på Valle Hovin. Tilbake i bobilen gikk turen videre til vakre Onøy i Lurøy kommune i Nordland.

– Fantastisk natur, vakkert og rett i matfatet for delikatesser som kamskjell, forteller Alsgaard.

På kajakktur i Lurøy.

Stortrives i bobil

Alsgaard, kona Rønnaug Schei Alsgaard og parets to barn på halvannet og seks år trives med og i bobilen. Det er første gang de har tilbrakt så mange dager sammenhengende i bobilen.

– Bobil blir bare bedre og bedre. Vi stortrives og Marie (6) vil helst dra på tur med bobilen hver eneste helg, sier Alsgaard.

Thomas og familien skulle egentlig til piratfestivalen i Tønsberg med familien, men fortsatte gjennom 15 fylker og endte i Onøy i Nordland.

Hymer

Bobilen, en Hymer B SL 878 NorWay Line, er skreddersydd Thomas og familien sine behov av Kroken Caravan på Åndalsnes. Her har de alt de trenger for kortere og lengre turer.

Frihet

- På denne turen var vi sammenhengende i bobil i 20 dager og det fungerte utrolig bra. Det vi virkelig liker med bobilen er friheten den gir oss til å reise hvor vi vil, nær sagt når vi vil og stoppe og «bo» hvor vi vil. På denne turen var vi bare fire dager innom campingplasser for å lade. Ellers har vi det vi trenger i bilen til å leve ut friheten en bobil gir, forteller Alsgaard.

Kortreist og selvfanget kamskjell. I Onøy er man rett i matfatet, forteller Thomas Alsgaard.
I sommer kjørte Thomas og familien gjennom hele 15 fylker. Her er det familietur til Prekestolen hvor Thomas har tyvstartet med en kveldsjogg.